Cinekamp (filmkamp)

Niet op het podium, maar acteren voor de camera. Het script ligt vooraf klaar, maar hoe een verhaal op papier vertoont kan worden in de bioscoop, dat bepalen jullie. Naast aandacht voor acteren is er tijd voor beeldkaders, camerastandpunten, stop motion, editing en chroma key.
Naast het opnemen van een kortfilm is er ook tijd ingeruimd om zelf aan de slag te gaan. Zo stonden afgelopen jaren animatie en geluidseffecten op het programma. De nadruk ligt op het creatieve gebruik van apparatuur en niet zo zeer op technische aspecten.

Iedere kampweek start op om 13:00 en eindigt met een filmvertoning die in de vroege avond begint. Dit filmkamp is voor jonge filmacteurs en filmmakers van 9 tot en met 16 jaar. Enthousiasme, zelfstandigheid en kunnen samenwerken zijn de enige toelatingseisen.

Data Cinekamp 2024

Cinekamp A:  20 juli – 24 juli nog plaats
Cinekamp B: 10 aug – 14 aug nog plaats

Kosten

Een Cinekamp van 5 dagen op basis van vol pension, inclusief gebruik van professionele apparatuur kost: €545,-

Cinekamp programma

Op de aankomstdag van het filmkamp verwachten we jullie rond het middaguur. Na de lunch volgt een uitgebreide kennismaking en bespreken we het script van de kortfilm die we gaan opnemen. Diezelfde dag zullen we de al eerste opnames gaan maken. De komende dagen staan in het teken van het opnemen van de kortfilm en filmopdrachten zoals ons “Four Eight Hours” filmproject waarbij je als team een film binnen 8 uur maakt. Er worden veel acteerworkshops gegeven waarin acteertheorieën aan bod komen en we doen veel speloefeningen.

Daarnaast is er veel tijd voor les op het gebied van acteertheorie, regie, beeldkaders, camerastandpunt, editing, en chroma key. Tussendoor organiseren we natuurlijk de nodige ontspanning. Er staat bijvoorbeeld een uitdagend hoogteparcours op het programma.

De laatste dag staat in het teken van workshops en de afronding van de eigen projecten. De bioscoop wordt in gereedheid gebracht en in de avond worden de gemaakte kortfilm en de andere producties vertoond op het witte doek als mooie afsluiting van een geweldige week. En natuurlijk zijn ouders en andere belangstellenden van harte welkom!

De Cinekamp kortfilm

Veel jong talent zet de eerste stappen in de filmwereld via een kortfilm. Het Cinekamp onderscheid zich van andere filmkampen door de aandacht voor het acteren.

Een kortfilm heeft een voor films relatief korte speelduur, meestal ongeveer 10 minuten. Alleen door de speelduur verschilt een korte film van de gewone speelfilm De kortfilm wordt vooral gezien als visitekaartje om je acteertalent te laten zien. Het is het bewijs dat je weet hoe je een film maakt!

Het Cinekamp wordt ondersteund door